LG G2 İncelemesi #sendenogreniyorum

Türkiye’deki akıllı telefon markaları genellikle blog yazan, özgün içerik üreten bloggerlara pek güvenemeyip test telefonlarını yollamazlar, LG Türkiye bu anlamda çok cesur bir marka. Geçenlerde test etmem için yolladıkları yeni bebekleri LG G2 hakkında yorum ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Çok fazla teknik detay ve özelliğe girmeden, daha çok kullanıcı deneyimlerimi sizinle paylaşacağım.

Neredeyse sıfıra yakın çerçeve kalınlığı ile karşımıza çıkan cihazın genel mottosu “Senden Öğreniyorum. Yapabileceklerinin Sınırı Yok.” #sendenogreniyorum
Öncelikle akıllı telefon kullanan kişilerin ortak derdi olan pil ömrü süresi LG G2’de gerçekten hatırı sayılır düzeyde artmış bulunmakta. Birçok uygulama vb. ile uzun süre kullanmama rağmen “hala bitmedi mi?” sorusunu bana sordurttu. (3000 mAh)  Telefonun arka yüzeyine yerleştirdikleri açma kapama ve ses tuşları LG G2’ye farklı bir hava katmış. Yeni kullanımlarda alışmak biraz zaman alıyor fakat alıştığınızda bence gayet kullanışlı hale geliyor. HD ve parlak bir görüntüye sahip ekranı ile video içerikler izlemek çok keyifli. Kullanılan Snapdragon 800 (4 çekirdek) işlemcisi ve 2 GB RAM’i cihazı gerçekten hızlı bir şekilde kullanmanızı sağlıyor. 16 GB’lik modelde kullanıcıya yaklaşık 10 GB gibi bir alan kalan LG G2’da, bir dezavantaj cihazda hafıza kart yuvasının bulanmaması. Bu sebepten tercih ederken 32 GB’ı tercih etmenizi öneririm. Tasarıma gelirsek; belki de ilk gören herkes gibi bana da Samsung S4’ü anımsatmadı değil. Fakat sıfıra yakın çervevesi ile bence 5.2 inch ekranlı telefonlar arasında kullanışlılığı en yüksek cihazlardan birisi. Fotoğraf çekim konusunda ise 13 MP’lik kamerası gayet yeterli bir kalitede güzel kareler yakalamanız mümkün. Cihazda hafıza kartından sonra söyleyebileceğim ikinci bir zayıf noktası ise gece/karanlık ortam fotoğraf çekimi. Sanki biraz daha iyi olabilirdi. Cihazda gerçekten çok beğendim özelliklerden birisi ise Quick Translator uygulaması. Birçok dil seçeneği arasında sözcük, çizgi ve paragraf özelliğini seçerek ve sadece fotoğraf çekiyormuş gibi bir iki saniye üzerinde durarak size yazının çevirisini yapıyor.

Andorid 4.2.2 ile gelen LG G2’de Knock On adı verilen bir ekran kilidi özelliği mevcut. Ekrana hızlıca çift tıkladığınızda kilitleniyor, tekrar yaptığınızda ise telefonu arka tuşa basmandan açabiliyorusunuz. Quick menu adını verdikleri diğer pratik ve hızlı bir özellik ise not almak istediğinizde ana ekran üzerine ya da sarı bir not kağıdına hızlıca not alabiliyorsunuz. Voice Mate ise iPhone kullanıcılarının yakından bildiği siri ile benzer. Sesli komutlar ile cihazla iletişimi girmenizi sağlıyor. Quick note, Google ve Voice Mate özelliklerine telefonun alt kısmından yukarıya doğru parmağınızı sürüklediğinizde çok hızlıca erişebiliyorsunuz. Bu ve bunun gibi birçok yeni özellik LG G2’de mevcut.

 

SONUÇ:
Özetle, bence elinizdeki telefonu değiştirmek ve yeni bir akıllı telefon almak istiyorsanız kesinlike LG G2’yu satın alabilirsiniz. Açıkcası bu kadar başarılı özelliklere sahip ve fiyat olarak neredeyse bu ve bu benzeri özellikleri barındıran diğer markaların çok altına bir fiyat ile satılıyorken. Şu an kullanmış olduğum iOS platformunu değiştircek olursam tercihimi LG G2’den yana kullanabilirim.

Test aşamasında teknik destek açısından bana yardımcı olan oğlum Arda’ya teşekkür ederim. 🙂
Bol yaratıcı günler…

Arda Şişmanoğlu

 

Share:

Bir yanıt yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.